NKSpeedstyle_2020 (53 van 69)_edited_edited.jpg
speedstyle22logo.png
SS22logo.png

SPEEDSTYLE 2022

Op 10 september a.s. vindt alweer de vierde editie van het top-evenement SpeedStyle Freerunning plaats in Rotterdam! De SpeedStyle Crew kijkt er weer enorm naar uit om de allerbeste freerunners uit alle hoeken van Nederland te mogen ontvangen in onze mooie stad tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend. Zoals algemeen bekend is waren de afgelopen drie edities ongelofelijk goed geslaagd en hebben we de beste en snelste heren en dames mogen benoemen tot de top 3 van Nederland.

De locatie waar SpeedStyle dit jaar plaats gaat vinden is nog groter, nog toffer en vooral nog uitdagender dan ooit tevoren. Zoals de naam van het evenement al zegt: er zijn twee onderdelen waar je aan kunt deelnemen om je skills te tonen aan je mededeelnemers en aan alle aanwezigen, namelijk: Speed en Style.

SPEED
Dit onderdeel draait om snelheid. We gaan een ontzettend tof speed-parkour plaatsen op de kade in Schiehaven met prachtig uitzicht over de Maas. Je tijd vanaf start tot de finish-knop wordt d.m.v. professioneel apparatuur gemeten tot een duizendste van een seconde. Het is aan jou om de juiste keuzes te maken bij het overwinnen van de obstakels en te bewijzen dat jij de snelste van Nederland bent!

STYLE
Dit onderdeel draait om creativiteit en skills. Het parkour van dit onderdeel staat los van het Speed-parkour en zal een unieke beleving zijn voor elke deelnemer. Je bent er vrij in om te bepalen wat je doet, dus we verwachten weer spektakel vol geavanceerde tricks. Overtuig de speciaal samengestelde professionele jury die jouw run zal beoordelen op een aantal vooraf bekende criteria.

DEELNEMEN AAN SPEEDSTYLE
Het is voor iedereen mogelijk om je aan te melden voor de kwalificatierondes. We verwachten wederom een grote opkomst van deelnemers dus meld je op tijd aan. Beide onderdelen beginnen met een kwalificatieronde waarin de beste en snelste deelnemers doorstromen naar de Semi-Finals. De winnaars van de Semi-Finals zullen in de Finals strijden om de 1e, 2e en 3e plaats en in de prijzen vallen.

Onderdeel Speed
De kwalificatierondes zullen plaatsvinden in de ochtend. Iedereen is verplicht zich via deze weg te kwalificeren, wat dus inhoudt dat zelfs de beste freerunners door een misstap de Semi-Finals kunnen mislopen! Het is dus belangrijk dat je van te voren een goed plan voor jezelf maakt over hóe je zo snel mogelijk van A naar B gaat bewegen!

Onderdeel Style
Ook voor het onderdeel Style zullen de kwalificatierondes in de ochtend plaatsvinden tijdens het evenement. De professionele jury zal jouw run beoordelen aan de hand van vastgestelde criteria en er zullen uiteindelijk 16 deelnemers doorstromen naar de Semi-Finals. Vervolgens gaan de 8 beste Semi-finalisten door naar de Finale en zullen zij strijden om de prijzen van plek 1, 2 en 3. 

 

PRIJZENPOT SPEEDSTYLE FREERUNNING 2022
1e prijs EUR 500,-
2e prijs EUR 250,-
3e prijs EUR 100,-