top of page

za 09 sep

|

Rotterdam

SPEEDSTYLE 5

SpeedStyle 5 wordt groter dan ooit! Dit jaar maken we er een festivalhart van rondom RUSH World Rotterdam-Zuid met een enorme JAM voor freerunners, trickers, calisthenics, cheerleaders, straatvoetbal en streetbasketball: níemand gaat zich ook maar een seconde vervelen!

SPEEDSTYLE 5
SPEEDSTYLE 5

Tijd en locatie

09 sep 2023, 11:00 – 19:00

Rotterdam, Koperslagerstraat 8, 3077 MD Rotterdam, Nederland

Over het evenement

SpeedStyle 5  

Beste vrienden en vriendinnen van SpeedStyle,  Ook dit jaar organiseren wij vanuit RUSH World in samenwerking met Topsport Rotterdam en Rooftop Kings het jaarlijkse topevenement SpeedStyle in Rotterdam. Tijdens de Rotterdam Street Culture Week zullen we op zaterdag 9 september 2023 weer een super uitdagende parkour ontwerpen en bouwen voor de beste freerunners van Nederland. Uiteraard zullen wederom de onderdelen Speed en Style tijdens dit evenement plaatsvinden, zoals jullie gewend zijn van de afgelopen jaren.  

Onderdeel Speed 

In het onderdeel Speed is het de bedoeling dat deelnemers zo snel mogelijk van startpunt A naar eindpunt B rennen, waarbij ze gebruik maken van hun parkour-technieken. De tijd wordt geregistreerd door middel van lasers en gemeten tot een duizendste van een seconde!  

Onderdeel Style 

In het onderdeel Style is elke deelnemer vrij om zijn of haar beste skills en tricks te laten zien op het parkour aan een driekoppige jury. De juryleden zijn bekende en vooraanstaande freerunners met jarenlange ervaring en kennis in de sport. Elk jurylid krijgt een eigen criterium om te beoordelen en na de ‘run’ worden de punten opgeteld per deelnemer.  

To the Finals 

Tijdens SpeedStyle 5 zal iedereen mee moeten doen aan de kwalificatierondes voor zowel het onderdeel Speed, als het onderdeel Style. Hoor je bij de beste 10 deelnemers van de kwalificaties? Dan mag je je bewijzen in de finale!  Na de Finals worden de Top-3 deelnemers per onderdeel bekend!  

SpeedStyle 5: meer dan alleen freerunning 

Deze editie van SpeedStyle gaan we weer een stap verder dan de afgelopen jaren. Het evenement zal plaatsvinden in de nieuwe locatie van RUSH World in Rotterdam-Zuid. Deze locatie bevindt zich middenin een ware urban sports zone. Direct rechts naast RUSH World is Concrete Lions gevestigd, een organisatie die zich richt op indoor Streetbasketball. Links naast RUSH World is Ichieve FC gevestigd, dat zich richt op indoor straatvoetbal. Alle drie de urban sporthallen zijn volledig ingericht naar de sporten die ze faciliteren en hebben alle benodigdheden om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden en ontwikkelen.  

Urban Sports Festivalterrein 

RUSH World, Concrete Lions en Ichieve FC hebben de handen ineengeslagen om het voor alle bezoekers nog veel spannender te maken dan ooit op 9 september. De rolluiken zullen openstaan en iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de deelnemende sportaanbieders. Deze urban sports zone zal het festivalhart zijn tijdens de RSCW. Ook gaan we het buitenterrein direct voor deze indoor sporthallen volledig inrichten voor verschillende disciplines van urban sport zoals tricking, calisthenics en cheerleading. Voor deze sporten zal er een grote JAM gehouden worden. De DJ’s en de hosts gaan ervoor zorgen dat het een ongelofelijk tof geheel wordt waar niemand zich een moment zal vervelen.  

Inschrijven voor SpeedStyle 5 

De inschrijvingen voor SpeedStyle 5 zullen via www.rushworld.nl lopen. Wacht niet tot het laatste moment met inschrijven, want we zijn voor het maken van het programma afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Hoe eerder we een schatting hebben, des te eerder we een programma kunnen delen met iedereen. Het is toegestaan om deel te nemen aan beide onderdelen, hiervoor dien je per onderdeel afzonderlijk in te schrijven. Voor bezoekers is het festivalterrein vrij toegankelijk.  

Locatie  

RUSH World – Rotterdam-Zuid  

Koperslagerstraat 10  

3077 MD Rotterdam  

Prijzen 

Uiteraard kun je ook dit jaar weer geldprijzen winnen als je in de top-3 eindigt in de onderdelen Speed en/of Style.   

1e plaats: 500 EUR 

2e plaats: 250 EUR 

3e plaats: 100 EUR

Deel dit evenement

bottom of page